Čišćenje apartmana

Čišćenje apartmana

Čišćenje apartmana uz Tip-Topservis za čišćenje uz koji će vaši apartmani zablistati

Razvoj turizma, odnosno turističke infrastrukture, ponude i sadržaja te afirmacijom elitnog turizma doveo je do produljenja turističke sezone koja više nije aktualna isključivo tijekom ljetnih mjeseci, nego se često može produžiti i na cijelu godinu. Osim toga, turistička ponuda je iz godine u godinu sve bogatija što pred iznajmljivače apartmana stavlja nove izazove u poslovanju – konkurencija na tržištu je sve veća, a gosti zahtjevniji. S obzirom na to kako broj putnika, odnosno gostiju koji se odlučuju ljetovanje i/ili poslovna putovanja provesti u ovom tipu smještaja, čišćenje apartmana predstavlja jedan od odlučujućih elemenata na kojemu se temelji kvaliteta turističke ponude i zadovoljstvo gostiju. Kako bi vaši apartmani bili zdravi, svježi i čisti te kako bi svojim gostima pružili vrhunsku uslugu smještaja tu je Tip-Top – web servis uz koji čišćenje unutarnjih i vanskih prostora u sklopu privatnih turističkih objekata nikada nije bilo jednostavnije i pristupačnije. Ovaj suvremeni servis za čišćenje svojim klijentima pruloža novu dimenziju usluge čišćenja apartmana s naglaskom na prilagodbi individualnim potrebama klijenata i svim vrstama površina koje zahtijevaju profesionalni tretman čišćenja. Osim što uz Tip – Topservis za čišćenje možete uštedjeti značajne količine novca i vremena, svojim gostima osiguravate ugodan boravak i vrhunski odmor uz besprijekornu čistoću, zdravlje i bezbrižan odmor.

Uzevši u obzir kako je izgled prostora i stupanj čistoće apartmana jedan od osnovnih kriterija prema kojemu gosti odabiru smještaj i donose odluku o najmu. Osim toga, kontinuirano i dubinsko čišćenje prostora za najam potencijalnim gostima, osim ugodnog estetskog dojma, daje osjećaj sigurnosti i povjerenja u pravi izbor, a jiznajmljivačima značajnu prednost u odnosu na konkurenciju i komercijalnu prednost u poslovanju. To znači da, kako bi se osigurala svježina, urednost, zdravlje i higijena prostora, čišćenje kuća i stanova u sklopu turističke ponude je potrebno provoditi prilikom svake izmjene gostiju te, ako je moguće, u ponudu uključiti dodatne usluge kao što je čišćenje prostora po narudžbi tijekom boravka gostiju. Čišćenje prostora namijenjenih za prihvat turista se, dakle, može provoditi kontinuirano prilikom svake izmjene gostiju, odnosno prema potrebama za čišćenjem kao i zahtjevima prostora. S druge strane, generalno čišćenje smještajnih kapaciteta podrazumijeva pranje i čišćenje svih prostorija unutar apartmana, kao i uređenje okoliša u sklopu turističkih smještajnih jedinica. To znači da profesionalni servis za čišćenje prije dolaska gostiju provodi detaljnu dezinfekciju i čišćenje prostora – st time da pri tome koriste najmodernije strojeve i visoko kvalitetna sredstva za čišćenje prostora, a sve to uz specijalno obučeno osoblje koji svojim znanjem i iskustvom postižu besprijekoran stupanj čistoće, svježine i higijene prostora. Standardni set usluga koje vam može ponuditi servis za čišćenje obuhvaća čišćenje staklenih površina, brisanje i poliranje namještaja, pranje i čišćenje tepiha, intenzivno dubinsko čišćenje kupaonica i kuhinja te pranje podova i stubišta. Osim toga, profesionalci za čišćenje će se pobrinuti za zbrinjavanje posteljine nakon odlaska gostiju, odnosno kompletnu promjenu posteljine, kuhinjskih krpa, ručnika te pražnjenje koševa i zbrinjavanje smeća. Isto tako, servis za čišćenje u svojoj ponudi nudi i uslugu pranja i peglanja te domarske usluge. Isto tako, kada je riječ o uređenju okoliša apartmana, profesionalni servis za čišćenje pobrinuti će se za temeljito čišćenje i održavanje mramornih, kamenih i drugih vrsta površina, kao i održavanje, uređivanje i čišćenje prostora u neposrednoj okolini apartmana. Osim navedenih usluga, ukoliko angažirate profesionalni servis za čišćenje ostvarujete cijeli niz dodatnih pogodnosti, a koje vam mogu pomoći da steknete i održite reputaciju pouzdanog iznajmljivača kojemu će se gosti rado vraćati. Stoga vas pozivamo da nastavite čitati i saznate koje su to četiri najvažnije prednosti koje ostvarujete kada čišćenje svojih smještajnih jedinica prepustite u iskusne ruke profesionalnog servisa za čišćenje prostora .

1. Profesionalni servis za čišćenje vam može osigurati dosljedne rezultate čišćenja prostora

S obzirom na to kako su apartmani i ostali turistički objekti centralno mjesto realizacije turističke usluge od ključne je važnosti da budu dubinski čisti i zadovoljavaju optimalne higijenske standarde. Iako je mnogima jednostavnije čišćenje smještajnih jedinica obavljati u vlastitoj izvedbi ili tražiti od gostiju da počiste apartman prije odlaska, takva praksa nije preporučljiva. Naime, gosti pri odlasku često nemaju vremena ili ne žele zadnje dane odmora potrošiti na čišćenje ili, što je često slučaj, nemaju opremu ni sredstva kako bi posao čišćenja obavili temeljito i brzo. U slučaju kada se sami brinete za čišćenje vlastitih prostora za iznajmljivanje, ipak, bez obzira koliko je prostor površinski čist još uvijek postoji mogućnost da je prostor namijenjen za najam neadekvatno očišćen, odnosno da se na teško dostupnim mjestima još uvijek skriva prašina i prljavština. U tom smislu je važno istaknuti kako je jedan od najvažnijih razloga zbog kojih se sve više poduzetnika u turizmu odlučuje za profesionalno čišćenje prostora za najam je kvaliteta usluge, odnosno visoki stupanj čistoće prostora kojega mogu postići djelatnici servisa za čišćenje uz minimalni utrošak vremena, ali i financijskih sredstava. To konkretno znači da su zaposlenici servisa za čišćenje specijalno obučeni i certificirani profesionalci koji posjeduju dugogodišnje iskustvo u poslovima vezanim za čišćenje i pospremanje apartmana kako bi mogli ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih naručitelja. Isto tako, servis za čišćenje posjeduje potrebno znanje, tehnike i najmoderniju profesionalnu opremu za čišćenje prostora, kao i provjerena profesionalna sredstva prihvatljiva za okoliš. Nadalje, djelatnici servisa za čišćenje koriste najsuvremeniju tehnologiju za usisavanje, pranje i čišćenje tepiha i tapeciranog namještaja te raspolažu specijalnim tehnikama za brzo i učinkovito čišćenje prostora kako bi klijentima isporučili vrhunsku uslugu uz minimalna ulaganja.

2. Svojim gostima osiguravate zdrav i svjež prostor za odmor

Osim vrhunski čistog apartmana, pripadajućeg okoliša i ostalih prostorija namijenjenim prijemu turista, angažiranjem nekog od servisa za čišćenje možete biti apsolutno uvjereni da ćete svojim gostima i posjetiteljima osigurati boravak u dubinski zdravom i svježem prostoru očišćenom prema najvišim higijenskim i estetskim standardima čistoće. Kao što smo ranije spomenuli, djelatnici servisa za čišćenje raspolažu suvremenom opremom i profesionalnim alatima za dubinsko čišćenje prostora uz pomoć kojih je moguće eliminirati sve vrste tvrdokornih zaprljanja, štetnih mikroorganizama, prašine i neugodnih mirisa. Isto tako, kod čišćenja apartmana i pripadajućeg okoliša posebna se pozornost pridaje redovitom pranju i zamjeni posteljine, ručnika i kuhinjskih krpa i ostalog potrošnog materijala, a koji su zbog svoje namijene najizloženiji nakupljanju prljavštine i različitih bakterija. Osim toga, komercijalni servis za čišćenje će se pobrinuti i za pranje i čišćenje tepiha pri čemu koriste standardizirane profesionalne usisavače koji uklanjaju maksimalnu količinu prašine, grinja i prljavštine s tepiha i ostalih podnih površina. To znači da posebna oprema koja se koristi pri čišćenju može očistiti prostor namijenjen boravku gostiju od nakupina prašine u kojoj žive grinje, bakterije i ostali alergeni koji mogu potencijalno uzrokovati različite bolesti respiratornog sustava i, ako se redovito ne uklanjaju, ozbiljno narušiti zdravlje.

čišćenje apartmanaKako bi svojim gostima osigurali ugodan boravak i odmor od svakodnevice, od iznimne je važnosti da im osigurate mogućnost čišćenja prostora i za vrijeme boravka u apartmanima. To se posebno odnosi na goste s malom djecom i kućnim ljubimcima (odnosno, u apartmanima u koji dozvoljavaju boravak životinja), a čija prisutnost podrazumijeva učestalu potrebu za čišćenjem prostora u kojemu se boravi. U tom kontekstu je važno naglasiti kako djelatnici servisa za čišćenje mogu, u prethodnom dogovoru s vama kao vlasnikom i gostima, obavljati usluge jednokratnog čišćenja prostora. Dakle, profesionalni servis za čišćenje možete pozvati i u slučaju nepredviđene potrebe za čišćenjem prostora za vrijeme boravka gostiju u apartmanima.

Nadalje, kada je riječ o narudžbi jednokratnih usluga čišćenja, posebna pozornost pridaje sea čišćenju smještaja u kojima je dozvoljen boravak kućnih ljubimaca. Naime, u prostorijama u kojima borave ljubimci neizbježna pojava je nakupljanje životinjske dlake na površinama kao što su prekrivači, tapecirani namještaj i tepisi. Životinjska dlaka zbog svog organskog sastava privlači i zadržava statički elektricitet koji na sebe veže velike količine prašine i grinja, a koji su iznimno štetni za zdravlje ljudi. Djelatnici komercijalnih agencija za čišćenje posjeduju najmodernije usisavače sa snažnim četkama i specijalnim sustavom filtracije kojima je moguće osloboditi prostor od nakupina životinjske dlake i prašine. Uz to, za čišćenje svih ostalih površina u dodir s kojima dolaze životinje i ljudi koriste pouzdana ekološka sredstva za čišćenje koja će prostorijama za boravak gostiju podariti vrhunsku čistoću, urednost i svježinu te sigurno okruženje za sve koji u njima borave.

Dakle, sa sigurnošću se može reći da kao naručitelj imate na raspolaganju maksimalnu fleksibilnost pri odabiru učestalosti, termina i broja prostorija kojima je potrebno čišćenje, kao i individualni pristup čišćenju prema zahtjevima i kvadraturi prostora. Kako bi vašim apartmanima i gostima osigurali vrhunsku čistoću i zdravlje te svježinu prostora, nastavite čitati i saznajte kako vam djelatnici agencije za čišćenje mogu pomoći pri održavanju higijene i zdravlja u apartmanskim kuhinjama i kupaonicama.

Čišćenje kuhinje i kupaonice u apartmanima

čišćenje apartmanaS obzirom na to da je kuhinja jedna od najvažnijih prostorija koje su izravno povezane sa zdravljem te s obzirom da je riječ o mjestu pripreme i konzumacije hrane, od izuzetne je važnosti da bude dubinski čista i uredna. Sudoperi i vlažne spužve u kombinaciji s vlagom predstavljaju idealne uvjete za razvoj različitih bakterija, kamenca i plijesni kojima pogoduje vlaga ti toplina, posebice tijekom ljetnih mjeseci. Osim toga, kuhinje je potrebno redovito održavati i temeljito čistiti od zaboravljenih ostataka hrane, mrvica i prljavštine koji mogu privući mnoge neželjene goste kao što su miševi, žohari, štakori i mravi. Djelatnici servisa za čišćenje raspolažu setom tehnika za dubinsko intenzivno čišćenje apartmanskih kuhinja od prljavštine, kamenca i plijesni te pri tome koriste specijalizirana ekološka sredstva za čišćenje koja nisu štetna za ljude i okoliš te vrše redovitu zamjenu potrošnog materijala (kuhinjske krpe, spužve, vreće za smeće i ostalo), a sve to kako bi kuhinje vaših apartmana blistale od čistoće, svježine i zdravlja.

Osim kuhinja, sljedeća prostorija koja je izravno povezana sa zdravljem posjetitelja i gostiju vaših apartmana je kupaonica. S obzirom na to kako se radi o prostoru namijenjenom za pranje, odnosno održavanje higijene i vršenje nužde od iznimne je važnosti održavati ga čistim i svježim. Osim toga, apartmani su specifična vrsta objekata kod kojih se događa česta izmjena gostiju nakon kojih je potrebno provoditi kontinuirano dubinsko čišćenje kupaonica, a sve to kako bi se spriječile potencijalne zaraze i osigurao vrhunski higijenski standard. Nadalje, zbog prisutnosti vlage nastale isparavanjem vode prilikom korištenja tuša i topline u kupaonicama postoje idealni uvjeti za nastanak plijesni i razmnožavanje patogenih bakterija te prašine i nakupine prljavštine za koje je dokazano da, ako se ne uklanjaju redovito i pravilno, mogu uzrokovati nastanak plijesni te uzrokovati različite bolesti, alergije i ozbiljne smetnje dišnog sustava. Zbog svega navedenog potrebno je kupaonice čistiti temeljito i redovito, a u čemu vam do velike pomoći može biti servis za čišćenje koji u setu usluga za čišćenje turističkih smještaja nudi dubinsko intenzivno čišćenje kupaonica prije i nakon smjene gostiju po najvišim higijenskim standardima kako bi im vratili prvotnu svježinu i zdravlje.

3. Uz Tip – Top i servis za čišćenje turističkih objekata štedite vrijeme i novac

Ne tako davno, među vlasnicima apartmana i turističkih smještaja vladalo je uobičajeno mišljenje kako su usluge servisa za čišćenje vrlo skup luksuz dostupan samo malom broju poduzetnika u turizmu te su stoga čišćenje prostora obavljali sami ili bi taj zadatak prepustili gostima. Ipak, zbog specifičnih zahtijeva tržišta i sve konkurentnije ponude u sektoru privatnog smještaja, mnogi iznajmljivači su prepoznali prednosti koje im donosi suradnja s profesionalnim agencijama za čišćenje, među kojima najznačajnije mjesto zauzima mogućnost značajne uštede novca i vremena potrebnog za čišćenje prostora namijenjenog za prijem i smještaj gostiju. Naime, profesionalni servis za čišćenje svoje usluge obavlja s vlastitim strojevima i potrošnom opremom (kao su, primjerice, moderni usisavači visokog kapaciteta čišćenja, metle, brisači podova, spužve, krpe …) posebno dizajniranom za profesionalnu uporabu i kojima je posao čišćenja moguće obaviti brže i učinkovitije nego opremom za svakodnevno čišćenje stanova. Osim toga, djelatnici servisa za čišćenje za rad koriste vlastita specijalizirana ekološka sredstva za čišćenje koja nisu štetna za ljude i okoliš, kao i posebne tehnike čišćenja koje im omogućuju dopiranje do teško dostupnih mjesta i tako prostor očistiti temeljito, brzo i kvalitetno.

Dakle, iz svega navedenog proizlazi kako je za poslove vezane uz čišćenje turističkih smještajnih jedinica financijski najisplativija opcija angažirati servis za čišćenje uz koji ćete dobiti potpunu uslugu čišćenja koja će biti isporučena brzo i efikasno, bez nepotrebnih ulaganja u alate i sredstva za čišćenje koja su vrlo skupa i često upitne kvalitete.

čišćenje apartmanaS druge strane, iako je optimalna čistoća prostora u kojima borave vaši gosti i posjetitelji važan faktor u očuvanju zdravlja i ugodan boravak, uz sve zahtjeve koje donosi poslovanje i privatni život iznajmljivača dodatno opterećenje obavezama vezanim za čišćenje prostorija za najam može uzrokovati i dodatnu količinu stresa – pogotovo ako vam je cilj da čišćenje prostora u koji dočekujete goste bude uredan, temeljito očišćen i zdrav. Servis za čišćenje vas, osim uštede financijskih sredstava namijenjenih za čišćenje privatnih turističkih smještaja i besprijekornih rezultata čišćenja, rasterećuje svih dodatnih obaveza i briga vezanih uz čišćenje prostora, pranje i zamjenu posteljine, ručnika i krpa, pranje zavjesa, čišćenje i održavanje namještaja, odvoz smeća te uređenje okolnih prostora u sklopu smještajnih objekata.

Dakle, uz kvalitetan profesionalni servis za čišćenje u svakom trenutku možete biti sigurni u višestruki povrat ulaganja u ovaj oblik održavanja apartmana i svih ostalih vrsta smještajnih kapaciteta. To isto tako znači da servis za čišćenje svojim klijentima dugoročno može uštedjeti značajne količine financijskih sredstava te vam na raspolaganje dati dodatne količine slobodnog vremena koje ste slobodni provesti na načine koji sami odaberete. Osim toga, vaši apartmani i ostali smještajni kapaciteti će nakon posjeta profesionalaca za čišćenje prostora dobiti novu, višu dimenziju zdravlja, svježine i estetske privlačnosti te vam omogućiti nove poslovne prilike i poboljšati komercijalne rezultate.

4. Čisti apartmani – uvjet za pozitivan prvi dojam i uspješno poslovanje

čišćenje apartmanaOsim promišljene strategije oglašavanja, ljubaznog osoblja i vrhunske lokacije, ključni preduvjet za uspješno poslovanje u turizmu je temeljito i profesionalno održavanje smještaja gostiju koji mora ispunjavati visoke standarde čistoće i higijene. Profesionalni servis za čišćenje vam, osim za održavanje apartmane čistima i zdravima, svojim besprijekornim rezultatima čišćenja pomoći kako bi na buduće i sadašnje goste svojih apartmana ostavili pozitivan prvi dojam temeljen na povjerenju i sigurnosti te posljedično ostvarivali pozitivne komercijalne rezultate i uspjeh u poslovanju.

Dakle, kako bi se što jednostavnije mogli usredotočiti na aktualne komercijalne ciljeve i potencijalne poslovne prilike, poslove vezane uz čišćenje privatnih turističkih smještaja s punim povjerenjem prepustite profesionalcima za čišćenje prostora. Osim što za čišćenje unutarnjih prostorija kapaciteta za smještaj i svih pripadajućih objekata koriste najsuvremeniju opremu, alate i tehnike čišćenja, servis za čišćenje vašim gostima može osigurati dubinski čisto, zdravo i uredno mjesto za odmor, a vama pomoći izgraditi i održati reputaciju ozbiljnog i pouzdanog iznajmljivača kojemu se gosti rado vraćaju. Uz to, osim profesionalno očišćenih apartmana, djelatnici agencije za čišćenje prostora vam mogu osigurati i značajne uštede novca i vremena, kao i prednost nad konkurencijom i poboljšanje komercijalnih rezultata. Servis za čišćenje naručiteljima nudi širok raspon usluga u koje se standardizirano ubraja pranje i čišćenje tepiha i tapeciranog namještaja, pranje prozora, stakla i zavjesa, čišćenje kuhinje i kupaonice, brisanje namještaja i podova. Uz to, djelatnici agencije za čišćenje pobrinuti će se za dubinsku čistoću apartmanskih prostorija u kojima borave kućni ljubimci i djeca. To se prvenstveno odnosi na čišćenje kuća za odmor od životinjske dlake, a sve to uz primjenu snažnih profesionalnih usisavača i ekoloških sredstava za čišćenje. Osim toga, profesionalci za čišćenje mogu se pobrinuti i za pranje i zamjena plahti, ručnika i kuhinjskih krpa, pražnjenje kanti za smeće te uređenje okoliša izvan apartmana. Važno je naglasiti kako model i opseg čišćenja ovise o individualnim zahtjevima prostora koji je potrebno očistiti, s time da se obično ugovara generalno čišćenje smještajnih jedinica nakon smjene gostiju i po potrebi dodatni tretman čišćenja ovisno o potrebama i zahtjevima naručitelja – kako bi vaši apartmani u svakom trenutku bili Tip – Top, a vaši gosti i vi zadovoljni i, što je najvažnije, zdravi i uspješni.

Važne informacije za nove korisnike